Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Γυμναστικές επιδείξεις του 1954...

Η φωτογραφία αυτή μας γυρίζει 62 χρόνια πίσω και η πλειονότητα των δαφνοστεφανωμένων και μη που εικονίζονται σ' αυτήν, δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.
Για όσους δεν γνωρίζουν, να τους ενημερώσουμε, ότι μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '70 κάθε χρόνο στο τέλος της σχολικής χρονιάς, γίνονταν στο γήπεδο γυμναστικές επιδείξεις, στις οποίες κυριαρχούσαν αγώνες στίβου. 
Στη φωτογραφία, που παραχώρησε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Νεοκλής Κουρουζίδης, διακρίνονται οι μαθητές - αθλητές με το στεφάνι στο κεφάλι και το δίπλωμα στα χέρια, είναι οι νικητές στα αγωνίσματα στίβου των γυμναστικών επιδείξεων του 1954. Τους αθλητές πλαισιώνουν με τα πηλήκια στα κεφάλια και μαθητές, έχοντας στη μέση τον γυμνασιάρχη Δημήτριο Παπαδόπουλο και τον μαθηματικό Δημήτριο Ψωμά.
Διακρίνοντα από αριστερά: Επάνω σειρά: Βουρδούνης Στέργιος, Πυρινός Παύλος (μαθητής), Γεωργιάδης Λάζαρος, Κάκαρης Ανδρέας (μαθητής), Ψωμάς Δημήτριος (καθηγητής), Ταιγανίδης Ελισαίος, Παπαδόπουλος Δημήτριος (γυμνασιάρχης), Μπιτζόπουλος Αργύρης, Χειμωνίδης Κώστας (μετέπειτα πρωταθλητής Ελλάδος που πέρασε πρώτος τα δύο μέτρα στο ύψος).
Κάτω σειρά: Αυγερινός Γιώργος, Λιούλιας Γιάννης, Μαγαλιός Βασίλης, Κοντόπουλος Γιάννης, Κουρουζίδης Νεοκλής, Ιντζεβίδης Κώστας, Μαυρίδης Μίλτος.

Εφημερίδα ΚΕΡΚΙΔΑ. 28 Μαρτίου 2016, από τη στήλη "πάλαι ποτέ..." του Γιώργου Γαλανομάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου