Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Να ξαναστήσουμε το ρολόι στη φυσική του θέση, στην πλατεία του...

 
Πριν από 5 μήνες περίπου, η ομάδα στο fb "Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας" δημιούργησε μία εκδήλωση, που σαν σκοπό είχε να καταγράψει έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που ζητούσε η "Πλατεία Ρολογίου" να αποκτήσει ξανά την αίγλη της. Να αποκτήσει αυτό που της έδωσε το όνομα της στο πέρασμα των χρόνων. 
Είχε οριστεί ενδεικτικά μία ημερομηνία. Η 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα ανάληψης της νέας Δημοτικής Αρχής για τα επόμενα 5 χρόνια.
Θετικά ανταποκρίθηκε ο κόσμος, ο Γιώργος Καλογήρου με το άρθρο του, το παλιό ρολόι της Βέροιας και το “ξαναστήσιμό” του που δημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα, βοήθησε στη δημοσιοποίηση της κίνησης.
Πέρασαν οι μήνες, ο Δήμαρχος Βέροιας, σε απάντηση συμβούλου σχετικά με την πλατεία, στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν δύο μέρες ανέφερε χαρακτηριστικά "Έχει παρέλθει η πενταετία και μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις. Θα γίνει ένας αρχιτεκτονικκός διαγωνισμός γι αυτήν και θα θέσουμε και την τοποθέτηση ρολογιού στην πλατεία".
Δείχνει σιγά σιγά ότι μία ιδέα μπορεί να ωριμάσει και γιατί όχι και να ολοκληρωθεί.
Διάθεση, θέληση και αγώνας χρειάζονται.
Ας θυμηθούμε τι είχε γράψει ο λαογράφος της Βέροιας Στέλιος Σβαρνόπουλος πριν 40χρόνια σε άρθρο του με τίτλο μια παλιά φωτογραφία


Ακολουθούν φωτογραφίες με το Ρολόι... 
















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου